- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010507 ]
Korta notiser

Västtrafik inför gemensamt betalsystem
Nästa år ska Västtrafik införa ett gemensamt pris- och betalsystem i hela regionen. Från och med 17 juni kommer en del prisjusteringar att göras för att jämna ut olikheter.

Västtrafik betalar tillbaka
Bokslutet för Västtrafik år 2000 har redovisats och resultatet är positivt. Det blev ett överskott jämfört med budget på 47 miljoner kronor. Pengarna kommer att betalas tillbaka till ägarna, Västra Götalandsregionen och de 49 kommunerna i Västra Götaland.

Tandläkare rekryteras utomlands
Primärvården i Skaraborg gör nu ett försök att rekrytera tandläkare från England och Tyskland. I framförallt Vara och Götene behövs ett nytillskott av allmäntandläkare.

Patienter lugna av musik
Vid Kärnsjukhuset i Skövde pågår en studie om musikens effekter på människans välmående. Avslappnande musik används i väntrum och operationssalar och man skall senare göra en utvärdering av effekterna. Forskning har visat att musik kan påverka andning, hjärtfrekvens, blodtryck stress mm.

Ovanlig nykomling på Botaniska
I Botaniska trädgården har Kaktushuset renoverats. För att fira detta har man planterat en av världens märkligaste växter Walwitschia mirabilis, den liknar mest en skräphög och man tror att den kan bli upp till 1.500 år gammal och den hör därmed till de äldsta växterna i världen. Om den trivs kanske den bär kottar om 100 år.

««  Tillbaka till förra sidan