- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010505 ]
Pansarmuseet flyttas

I slutet av förra året började P4 i Skövde fundera på hur framtiden för Pansarmuseet i Axvall skulle gestalta sig. Man kontaktade flera kommuner för att undersöka om någon var villig att ta över ansvaret för museet. En lämplig placering ansågs vara i delar av Volvos industrilokaler i Skövde, detta var något som då inte föll i god jord i Skara kommun.

Det protesterades vilt mot att flytta museet från heden och kommunen, men nu har tongången blivit en annan, och Skaras kommunstyrelse beslöt enhälligt att inte ta över ansvaret för museet. Visserligen skulle museet gå med vinst de första fem åren, men det beror endast på att man under den tiden får bidrag från försvaret, när detta bidrag tar slut efter de fem åren räknar man med att museet årligen skulle gå med en förlust på ca 750 000 kronor.

Dessa pengar anser man kan användas på ett bättre sätt i Skara kommun, och har nu svängt i denna fråga och anser att Pansarmuseet hör hemma i Skövde som till skillnad mot Skara är en militärstad och passar bättre att ha denna typen av museum.

««  Tillbaka till förra sidan