- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010501 ]
Studiesresa för politiker i Vänerland

Föreningen Vänerland består av 17 kommuner runt Vänern, som genom sin profil bl.a. ska skapa en image av Vänerregionen som ett attraktivt besöksområde, verka för en hög kvalitet i sitt produktutbud och skapa långsiktiga samarbetsformer mellan intressenter. Vänerland arbetar utifrån fem temaområden; kultur/natur, båtliv, fiske, golf och Aktivt Vänerland.

Inom EU-projektet Big Lakes, som avslutas i juni 2001, anordnar Vänerland den 3-4 maj en studieresa för politiker, med syfte att bidra till ett ökat samarbete mellan aktörerna runt Vänern, samt att bygga upp kunskap om de ekologiska och kulturella värden sjön besitter. Färden går från Hammarö till Liljedal, vidare upp mot Klässbol och sedan ner mot Karlstad. Under resan kommer politikerna att få information om delprojekten som genomförts inom Big Lakes och kanske än viktigare, möjlighet att knyta kontakter med varandra och få en fördjupad kunskap om norra delen av Vänerland.

Välkommen att ansluta Er för frågor till deltagande politiker eller Föreningen Vänerland. Schemat är något späckat på vissa håll, men förslag är att möta upp i Liljedahl/Borgvik den 3 maj eller på Mariebergs Strandängar i Karlstad den 4 maj.

««  Tillbaka till förra sidan