- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010430 ]
Kinnekulleträffen - sista dagen

Största fisken i tävlingen fångades av Team It Maskinen från Skarpnäck, en lax på 9895 gram
Regntunga skyar mötte trollingteamen när de tidigt på morgonen satte sina båtar i sjön för att avverka den sista tävlingsdagen i Kinnekulleträffen - YAMAHA Trolling CUP. Gårdagens pubkväll hade inte satt så hårda spår på deltagarna och 120 båtar satte kurs mot nya fångster.

Fram på förmiddagen blev vädret en aning bättre väder och solen tittade fram emellanåt och idag liksom de andra tävlingsdagarna har man tur med vindarna, det är mycket lungt på sjön. Redan när andra spöt sattes i sjön rapporterar Team Bus att man fått en öring på ca 9 kilo, en bra start på dagen.

Det blev rätt trångt i hamnen stundtals
Vädret blev mycket ojämt denna fiskedag, det skiftade från strålande sol till häftiga regnskurar, men det hindrade inte trollingteamen från att plocka upp den ena laxen och öringen efter den andra ur Vänerns djup. Strax efter elva var det färdigfiskat för Team Helga och man stävade mot hamn med full pott.

Invägningen började vid halv tre och det vägdes in ett flertal fiskar över 9 kilo, störst av alla lyckades Team It Maskinen från Skarpnäck fånga. Hamnen var nu full av båtar som skulle
Invägning
lastas på sina kärror för hemtransport, och trafiken på vägen flöt förvånansvärt bra, det märktes att dessa fiskare var vana vid dessa förhållanden och man väntade snällt på sin plats i kön för att få sin båt lastad.

De som inte hade något pris att vänta började nu sin transport mot hemmet, de övriga samlades runt klubbstugan i väntan på att prisutdelningen skulle starta. Det var många och fina priser
I väntan på att prisutdelningen skall starta
som delades ut, pris till största fisk fick Team It Maskinen, de fick även en inteckning i en vandringspokal. Totalsegrare av Kinnekulleträffen -YAMAHA Trolling CUP blev Team Helga från Tibro, som sammanlagt dragit upp 13 fiskar till en sammanlagd vikt av 58,365 kilo.

Segrarna av Kinnekulleträffen - YAMAHA Trolling CUP - Team Helga
Arrangörerna tackade alla som ställt upp för att göra tävlingen möjlig att genomföra detta år, det var många frivilliga arbetstimmar som blev nerlagda, och mycket arbete blev det då Vänerns höga vattennivå ställde till en hel del besvär och hade nästan på håret spolierat årets tävling. Man tackade även alla sponsorer och sände ett särskilt tack till Götene kommun som på ett bra sätt ställt upp och sett till att man fått den flytbrygga som behövdes. Ett stort tack sändes också till huvudsponsorn Yamaha.

Nu väntar resan hem
Årets tävling var nu tillända och sakta men säkert tömdes hamnen på båtar och fiskare, arrangörerna hade dock en hel del arbete kvar innan man blev klara med efterarbetet och definitivt kunde konstatera att årets upplaga av Kinnekulleträffen nu gått till historien, nu får man vänta ett år innan det är dags igen.

Resultat söndag:

  • 1 Helga Tibro
    6 fiskar 28,305 kilo 343,05 poäng
  • 2 Berras Sportfiske BUS Askersund
    3 fiskar 17,14 kilo 201,4 poäng
  • 3 Toj Mariestad
    3 fiskar 15,725 kilo 187,25 poäng
Team Läcker från Hällekis som i går låg på en 47:e plats fick på söndagen en fångst på 7,36 kilo och slutade på plats 46 totalt. Fjolårets segrare Team Wallstål från Motala låg på plats 69 på lördag och fick en fångst på 5,945 kilo under söndagen, det räckte till en total 59:e plats.

Söndagens fiske inbringade 121 fiskar till en sammanlagd vikt på 540,04 kilo, medelvikten blev 4,46 kilo.

Totala resultatet av Kinnekulleträffen
YAMAHA Trolling CUP 2001

Placering
Team
Antal fiskar
Total vikt i kilo
1
Helga Tibro
13
58,365
2
Berras Sportfiske 1 Huddinge
9
49,135
3
Berras Sportfiske SOS Bergshamra
11
46,04
4
Extreme Skövde
8
40,045
5
Salminator Skövde
9
37,56
6
JoLo Gävle
7
39,195
7
Gladiator Grums
9
35,91
8
Berras Sportfiske BBL Hallstahammar
7
36,615
9
Gripen Jönköping
7
35,21
10
Ved:O Finnerödja
7
34,555

Under hela tävlingen drogs det upp 478 fiskar till en vikt av 2053,54 kilo, medelvikten blev 4,3 kilo.

Mer om tävlingen och hela resultatlistan kan ni läsa på Götene Sportfiskeklubbs hemsida på adressen http://home5.swipnet.se/~w-50654/gsfk/index.htm. Man har under hela tävlingen skött uppdateringen av sin hemsida på ett mycket förnämligt sätt, och löpande under tävlingsdagarna har man rapporterat om fångster, satt in bilder och lagt ut resultatlistor. Så här skall en hemsida skötas när man bevakar ett arrangemang, en stor eloge till de ansvariga och även ett tack från Hällekis Kuriren för några bilder vi fick låna från tävlingen.

««  Tillbaka till förra sidan