- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010427 ]
Certifikat till Vin och Pimpinella

Restaurang Vin och Pimpinella på Hellekis säteri har blivit certifierade till Väst Svensk Mersmak, och är nu en av 20 restauranger i Västra Götaland som får pryda restaurangen med denna skylt, tre finns inom Götene kommun.

Certifieringen utfärdas av Västsvenska Turistrådet och ges till de restauranger som kan erbjuda lite utöver det vanliga när det gäller mat och miljö. Vin och Pimpinella har satsat på krav- och närodlat, vilt från Kinnekulle och fisk från Vänern finns på menyn. Man ställer även höga krav på de leverantörer som förser restaurangen med kött, kyckling och gris, och för att ha riktig kontroll på hur djuren har det på gårdarna gör man besök hos sina leverantörer.

Hela anläggningen kommer även att bli miljöcertifierad i maj, vilket är ett bevis gott som något att satsningen på det ekologiska har slagit väl ut.

Från och med i år så kommer Vin och Pimpinella på Hellekis att hålla öppet under hela året, och fjolårets besöksantal på 52000 gäster kommer nog att slås detta år.

Restaurangen är i gott sällskap när det gäller certifieringen till Väst Svensk Mersmak, restaurang Sjöboden i Spiken, Bjärtorps Slott, Gästgivaregården i Forshem, Lundsbrunns Konferens och kurort och Skara Stads hotell är några andra som kan ståta med denna utmärkelse.

««  Tillbaka till förra sidan