- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010425 ]
Kinnekulleträffen till helgen

Till helgen var det då dags för Kinnekulleträffen i trolling i Hällekis, det har länge varit osäkert om tävlingen skulle kunna arrangeras i år på grund av Vänerns höga vattenstånd och de svårigheter det kan medföra att ankra båtarna men även att sjösätta och ta upp dom. Men med stöd av kommunen och en hel del ideellt arbete av medlemmarna i Götene Sportfiskeklubb har man nu ordnat med flytbryggor och ramp.

På fredag morgon klockan 07.30 går starten (de andra dagarna startar man klockan 07.00) och alla de startande båtteamen hastar iväg för att uppsöka det bästa fiskevattnet. Varje fiskare får max dra upp 3 st laxar eller öringar per dag, och teamet som helhet får som mest föra iland 6 st godkända fiskar om dagen, oavsett antal deltagare i teamet, detta för att det skall fiskas på något så när lika villkor.

Varje båt får som mest använda sig av 10 spön och 10 beten, tävlingsområdet omfattar hela Vänern på allmänt vatten. Och naturligtvis är trolling den enda fiskemetod man får använda sig av i denna tävling.

Målgång är 16.30 på fredagen, samma tid på lördag men på söndag avslutas tävlingen klockan 14.30. Därefter sker invigningen av dagens fångst, delpriser i tävlingen kommer att utses varje dag, men den stora prisutdelningen för hela träffen sker på söndagen när tävlingsdagen och invigningen är klar, då skall Kinnekulleträffens vinnande båtteam koras.

««  Tillbaka till förra sidan