- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010422 ]
Vårutflykt

En dag snö sen sol och värme, det är verkligen aprilväder vi har nu i landet. Men när solen behagar visa sig på himlavalvet och värmen så smått börjar göra sig påmind vill vi lite till mans ut i naturen och möta våren.

Kosan ställdes denna dag till området kring Husaby, bilen parkerades och en promenad påbörjades på leriga stigar med en värmande sol på en blå himmel och blåsippor i stor mängd lysande i gräset vid stigens kant, fåglarna drillade i skyn och man kunde riktigt känna vårens närhet.

Redan på håll kunde man ana dånet från fallet, och väl framme såg man Martorpsbäckens välfyllda fåra sluga sig ut för den branta klevkanten i en rasande fart. Solens strålar letade sig ner mellan trädkronorna och lyste upp fallet som glittrade som silver mot klippornas mörka fond.

När man stod på resterna av det som troligen varit Martorps kvarn vandrade tankarna tillbaka i historien och man mindes svagt något om fem övermodig kungar som skulle ha störtats i strömmen vid Martorp, sanning eller myt, vem vet. Ovanför fallet skall det i alla fall ha legat en väderkvarn, och tittar man noga finns det lite murrester kvar.

Stigen fram till fallet var vältrampad och man mötte åtskilliga vårvandrare på sin tur, en och annan hade tagit tillfället i akt och släpat med sig sin fikakorg och satt och avnjöt delikatesserna i denna i ackompanjemang till fallets brus och med en fantastisk utsikt över nejden ner mot Husaby.

Solen var denna dag på sitt allra bäst humör och gassade på för högtryck när vandringen tillbaka till bilen påbörjades, och då man inte vant sig vid värmen ännu och anpassat sin klädseln därefter fick både tröjor och jackor plockas av under vandringens gång, bilen nåddes och sen blev det en tur till närmaste restaurang för en välförtjänt middag. Nu har hoppets gnista tänts, våren är på gång.

««  Tillbaka till förra sidan