- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010421 ]
Hjärngympa nu på nätet - Lös korsord på skärmen

Korsordslösandet är en stor folkrörelse i Sverige. Hundratusentals svenskar sitter varje vecka och knåpar med de korsord som varje tidning med självaktning publicerar. Nu öppnar sig en ny dimension för korsordsentusiasterna: Korsord på Internet. Korsord.se är först ute med en särskild portal där besökaren kan ge sig i kast med interaktiva korsord.

Bakom korsord.se finns fyra unga kreatörer ­ ingen av dem har fyllt trettio. Hur kan det komma sig att så unga grabbar publicerar korsord ­ det är väl bara gamlingar som är korsordslösare?

- Jag vet inte om det stämmer, säger David Nordin, 27 år och projektledare på Studio Nimbus, som utvecklat korsord.se. Men jag vet att andelen ²lite äldre² som ger sig ut på Internet för närvarande ökar kraftigt. Och om då det andra påståendet också stämmer så har vi ju hittat rätt!

- De företag som säljer bredbandsanslutningar har ibland svårt att nå den äldre generationen. Ett av argumenten är att man inte hittar något att göra på nätet som motiverar den snabbare anslutningen. Vi tror att våra interaktiva korsord är en av lösningarna på det problemet, säger David Nordin. Dessutom finns det förstås korsordslösare i alla åldrar!

Det kostar inget att lösa korsord på korsord.se. Men sajten är förstås ingen idéell verksamhet. Sajten blir reklamfinansierad - genom ett synnerligen avancerat mätsystem kan korsord.se visa annonsörerna hur länge deras reklam exponeras.

Korsord.se har nyligen lanserat sin sajt på nätet. Utvecklingsplanerna omfattar bl a krypton, barnkorsord och andra former av ordlekar. Redan i höst kommer det varje månad att finnas 20-30 nya korsord på korsord.se

- Vi arbetar med Sveriges bästa korsordskonstruktörer, säger David Nordin. Det betyder att vi kommer att ha både svåra och lätta korsord.

Besök oss gärna, http://www.korsord.se

««  Tillbaka till förra sidan