- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010414 ]
Invasion i Gössäter

I går på långfredagen var det stor auktion i Gössäter, det var Gössäters Handel som nu beslutat sig för att auktionera ut hela sitt kvarvarande lager. Det är tveksamt om det någonsin varit så mycket bilar och folk i rörelse i det lilla samhället, det blev en fullkomlig invasion när auktionen drog igång och det var inte lätt att hitta någon plats att parkera bilen på.

Inne i butiken pågick auktionen för fullt och folk trängdes bland de näst intill tomma hyllorna, troligtvis har aldrig någonsin så mycket folk varit inne i Gössäters Handel på en gång. Auktionsutroparen gick på högvarv och säckar med gödning, Kronbloms vattenmätare och gräsklippare såldes i ett hiskligt tempo.

Efter att Arne Andersson med familj drivit affären i 41 år tog han beslutet att lägga ner sin verksamhet, och före jul i fjol så reades en stor del av sortimentet ut, även då var det rusning till affären men inte i samma utsträckning som det var i går under auktionen.

Meningen var egentligen att varulagret skulle avyttras genom en utförsäljning nu under våren, men det finns en risk att det hade dragit ut på tiden. Fastigheten som sedan länge har varit till salu kommer troligen att säljas inom kort då det nu finns spekulanter.

Det för ett 50-tal år sedan lanthandelsrika Kinnekulle har med åren blivit allt glesare på butiker, en efter en slår de igen sina portar och nu när Gössäters Handel definitivt lagt ner så finns det endast ett fåtal kvar.

««  Tillbaka till förra sidan