- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010412 ]
Rösta på ett hus - bli kommunombud

Götene kommun deltar i en landsomfattande tävling där set gäller att rösta fram det vackraste huset, en tävling anordnad av Stadsmiljörådet och Riksutställningar.

Från början fanns tio av kommunen hus med i tävlingen för Götene kommun, men de har nu reducerats till fem, som nu finns med på den kommunala röstsedeln, men det skall även gå att lägga fram ett eget husförslag om man så önskar.

Röstsedeln kommer att läggas ut på flera ställen runt om i kommunen men även skickas ut till alla hushåll. En röstblankett kommer även att finnas på kommuns hemsida, där man på digital väg kan rösta på sitt husförslag.

De hus som finns på den kommunala röstsedeln är: Brännebrona världshus, Centrumhuset i Götene, Vänthallen i Källby, Brunnkyrkan i Lundsbrunn och ett bostadshus i Årnäs.

Alla som deltar i denna tävling och skriver en motivering till sitt val har chans att bli uttagen till kommunalombud. Två personer skall väljas till denna uppgiften och får sen deltaga i Arkitekturtinget och där rösta fram det finaste huset i länet, och sen även vara med i Arkitekturriksdagen där landets vackraste hus skall väljas.

Läs mer om detta på www.tyckomhus.nu

««  Tillbaka till förra sidan