- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010406 ]
Det blir trollingträff i Hällekis

På grund av Vänerns höga vattennivå så har det varit osäkert om det i år skulle bli någon Kinnekulleträff i trolling i Hällekis, men nu ser det ut som om arrangemanget kan anordnas som planerat.

Vattnet sjunker sakta men säkert undan och nu har piren kommit fram och man ser en del ankringsbryggor, så när det är dags för Kinnekulleträffen verkar det som om man mot alla odds kan ha en hel del platser att ankra vid, och man tror nu att det mesta kommer att flyta som vanligt.

Ramperna är nu ombyggda och Götene kommun har varit till bra hjälp då man behövde en rampbrygga, när den är på plats så kommer det att vara bättre möjligheter för isättning- och upptagning än någon gång tidigare.

Vad är trolling?

Trollingfiske kan bedrivas under hela året, men det finns tidpunkter på säsongen som är bättre än andra. I Sverige trolling är en relativ ny fiskemetod, som enklast kan beskrivas som ett båtfiske där man "släpar betet efter sig".

Avancerat trollingfiske är en blandning mellan goda sjökunskaper och bra hjälpmedel för att kunna ta reda på var fisken finns. Man måste även ha bra kunskaper om lax och havsöringarnas beteenden.

Man tävlar inte individuellt i trolling, utan det är båtlag som tävlar mot varandra, ålder eller kön spelar ingen roll, utan det är båtlaget (teamet) som gäller.

Tävlingarna bedrivs ofta under flera dagar, och tävlingsdagarna har tävlingstider uppåt åtta timmar.

««  Tillbaka till förra sidan