- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010403 ]
Äntligen ett lättbegripligt bokföringssystem

Bara man nämner ordet bokföring så förknippas det direkt med något krångligt och näst intill obegripligt, som bör skötas av experter på området och som gemene man gör klokast i att låta bli.

Peter Reivall - Saldosystem Men då har de inte hört talas om Saldosystem, ett bokföringssystem som utvecklats av Peter Reivall och som under devisen "Dubbel bokföring fast enkel" gör livet betydligt lättare för de småföretagare som själva vill sköta sin bokföring.

Peter höll under fredagen ett bokföringsseminarium på Västragötalandsmässan i Lidköping och gav en inblick i hur systemet fungerade. Man kunde inte låta bli att slås av dess enkelhet, och bara efter en timmes undervisning av Saldosystem kan nog de flesta instämma i att detta bokföringssystem kan man utan större svårigheter lära sig på väldigt kort tid.

Saldosystem bygger i grunden på samma princip som datorerna använder sig av, Peter har slopat det som det som många kör fast på när det gäller bokföring, debet och kredit, och istället ersatt dessa med något mer lättbegripligt, nämligen plus och minus. Detta underlättar förståelsen för bokföringssystemet för de som är noviser.

I den dagbok som hör till systemet finner vi de fyra kontoslagen, tillgångar, skulder, intäkter och kostnader, summan av de olika kontona bildar saldoraden, där man på köpet får både balans- och resultaträkning dvs det färdiga bokslutet direkt på raden med kontosaldon och allt.

Lär dig bokföring på en timme är Peter Reivalls budskap, det låter nästan som en reklamslogan men faktum är att Saldosystem nog är bland det bästa man kan välja idag om man snabbt vill lära sig bokföring.

Saldosytem finns även i en datavariant som underlättar för de företag som har en större mängd verifikationer. Gör gärna ett besök på Saldosystems hemsida www.saldosystem.se om du har funderingar på att lära dig bokföring. Lättare än så här kan det inte bli.

««  Tillbaka till förra sidan