- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010402 ]
Kinnekullegården hyrs ut

Det blev ingen försäljning av Kinnekullegården i nuläget, i stället hyrs nu anläggningen ut till samma personer som driver restaurang Italia i Lidköping.

Att Kinnekullegården man nu väljer att hyra ut Kinnekullegården beror på att stiftelsen Kinnekullegården inte har fått in ett tillräckligt högt bud på anläggningen, och då vill man avvakta med försäljningen. Ett nytt försök att sälja kommer att göras efter årets sommarsäsong.

De som nu kommer att hyra Kinnekullegården har även varit intresserade av att köpa den samma,men när man nu får tillfälle att hyra i stället så får man en säsong på sig för att se hur verksamheten kommer att gå.

Man kommer att satsa mer på beställningar och kommer att ha en personalstyrka på 5-6 heltidstjänster eller ett tiotal halvtidstjänster.

Skulle man sen välja att köpa Kinnekullegården har man framlagt önskemål om att få köpa till mark för uppbyggande av 10 - 15 övernattningsrum. Stiftelsen har nu vänt sig till miljö- och byggnämnden med en begäran om en ny detaljplan för att det skall kunna byggas rum vid Kinnekullegården, man vill även att det skall ges utrymme för uppförande av en privatbostad i anslutning till anläggningen.

Helgen vecka 14 kommer Kinnekullegården att öppnas på nytt, och förhoppningsvis kunna se fram emot en givande säsong med många besökare.

Det finns utan tvekan stora möjligheter att utvecka verksamheten vud Kinnekullegården, och kommer det att byggas rum för gäster är detta ett första steg i rätt riktning. Men för att få en betydligt större ökning av besökarantalet till Högkullen och restaurangen så måste man kunna erbjuda aktiviteter av olika slag, idag räcker det inte med att ha en vacker natur med fin utsikt för att dra till sig besökare.

   Lekplats, Mösseberg

Om vi tar och sneglar lite på hur det står till vid vårt grannplatåberg, Mösseberg, så kan vi få en liten vink om hur man kan bära sig åt för att lyckas. Här har man haft ungerfär samma förutsättningar som Kinnekulle, en restaurang,utsiktstorn och en fin natur med en underskön utsikt över nejden.

Det man har tillfört och som har medfört att besökarna strömmar till i stor mängd under sommarhalvåret är en en liten djurpark, flera lekplatser för barnen, väl underhållna strövstigar med utplacerade campingbord och soffor, turisttåg som kör guidade turer och som grädde på moset en campingplats med butik och uthyrningsstugor.

Ett liknande koncept vore kanske något även för Kinnekulles del, byggdes sen slalombacken ut och det anordnades en del olika sportaktiviteter både sommar som vineter, kunde Kinnekulle bli ett stort upplevelsecentrum under hela året, och då lär vi nog få se helt andra siffror när det gäller besöks- och turiststatistik.

««  Tillbaka till förra sidan