- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010331 ]
Upplevelser för livsnjutare

Under förra säsongen så kom över 50 000 besökare till Hellekis Säteri, och med årets rika utbud på upplevelser så lär det nog inte bli färre detta året.

Läckerheter på fat hos
Vin & Pimpinella
Restaurang Vin & Pimpinella går i år in på sin fjärde säsong och har nu utökat sin meny med både kött och fisk, lokala råvaror och leverantörer är det som gäller, och man ställer hårda krav på varornas kvalité för att kunna erbjuda det bästa som går att få av det lokala utbudet.

Även denna sommar kommer man att ha "Konst i parken" där lokala konstnärer ställer ut sin trädgårdskonst i säteriets park. I fjol blev detta arrangemang en succé.

Vattenspel av Nina Bergqvist
sommaren 2000
För att parkbesökarna skall kunna koppla av och njuta av parkens skönhet i lugn och ro så ställer man i år ut ett antal soffor runt om i parkanläggningen, många kommer säkert att uppskatta detta och bara sitta under trädens grönska och njuta av tillvaron.

I säteriets växthus kommer det att bli ett antal utställningar, den 1 maj till den 28 juni kan man bevista
"Hothouse Chimes" av Edna Cers,
sommaren 2000, "Klingande kulle",
stora växthuset
utställningen "Det dukade bordet" där yrkesslöjdare visar upp föremål som man utvecklat för måltiden. Även ett antal konstutställningar kommer att visas, den första under temat "Konst i trädgården" som startar den 1 april.

Den 20 maj tillägnas barnen, det kommer då att komponeras en speciell barnmeny på restaurangen, finnas möjlighet att pröva på olika instrument samt uppleva olika ljud i en ljudvandring i Munkängarna som arrangeras av Musik i Väst även detta året.

På jakt efter Kisas sal, sommaren 2000
ljudvandring i Munkängarna
Vinfester kommer det att hållas vid tre tillfällen hos Vin & Pimpinella, speciellt utvalda kockar kommer att komponera menyer från Frankrike, Italien och Spanien.

I trädgårdens stora rabatter kommer man att kunna beskåda perenner, rosor, örter och kryddor från världens alla hörn och i alla regnbågens färger, en vandring bland dessa och i parkens lummiga grönska gör att många här finner ro och tillfredsställelse med tillvaron
Hellekis säteri
och besöket på Hellekis, om man sen avslutar besöket med en bit mat eller en fika i restaurangen kan man väl platsa in i kategorin livsnjutare.

Hellekis Säteri har på senare år blivit en av de mest besökta platserna på Kinnekulle, och många turister ställer kosan hit för att bli en upplevelse rikare och njuta av de vackra omgivningarna och den goda maten. Devisen "upplevelser för livsnjutare" kan säkert många av besökarna stämma in i efter ett besök.

««  Tillbaka till förra sidan