- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010331 ]
Fransk-svenskt möte på Brännebrona

Under 30 års tid har Leif Olson samarbetat med en kollega i Mariestad, Per-Olof Broberg, som där är musik- och fransklärare. Dessa två har vid ett flertal tillfällen rest till Frankrike tillsammans, gjort radioprogram och satt upp musikaler och operor.

För några år sedan inledde P-O kontakter mellan Vadsbogymnasiet i Mariestad och en skola i närheten av Strasbourg i Frankrike, som ligger vid floden Ill. Denna kontakt utvecklades under åren och nu är även närings- och kulturliv inkopplade och utbyte sker nu i stor skala.

Det genomförs studiebesök, praktikarbete, sångkörer som turnerar, skolelever som bor hos varandras familjer mm, ett par tusen personer är nu involverade i Frankrike och i norra Skaraborg.

Nu har Mariestads kommun och företagsamhet förlagt ett stort fransk-svenskt möte till Brännebrona. Den 5 april kommer företagare, skolfolk, musiker, värdfolk och ett 60-tal fransmän hit, eventuellt kommer även kommunfolk från andra kommuner för att delta i den fransk-svenska afton som anordnas.

Leif Olson och P-O Broberg kommer att medverka som tolkar etc, Leif skall även hålla ett litet historiskt kåseri för gästerna innan de sätter sig till bords för att avnjuta en underbar buffé.

Ett 40-tal av fransmännen kommer att bo på Brännebrona under de dagar som besöket varar, så för en tid kommer den franska flaggan att vaja stolt i Brännebrona.

««  Tillbaka till förra sidan