- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010329 ]
Visor och svängiga ballader

Karolina Olson 28 år från Götene, sedan 9 år bosatt i Stockholm, är en ny stjärna på jazzhimlen. Under fredag och lördag kommer hon med sin trio att uppträda på Brännebrona Värdshus tillsammans med sångerskan Mari Wallander, också från Götene, som hon tidigare gjort program med.

Karolina har under det senaste året vid flera tillfällen sjungit på Jazzklubb Fasching i Stockholm och vid andra evenemang samt gjort inspelningar bl a i Monica Zetterlunds gamla studio. För 10 år sen då hon bodde i Lidköping och gick estetisk-praktisk linje på gymnasiet, sjöng hon med rockgruppen Increase Hon läste sedan 4 år reklam och grafisk formgivning på Beckmans School of Design i Stockholm och har de senaste 5 åren arbetat som stylist och rekvisitör till mode- och reklamfoto, film och TV, vilket också tagit henne på uppdrag till bl a Florida och Boston och ett par gånger till Kuba, där hon dessutom hämtat sånginspiration.

Trion
Karolina Olson trio består förutom Karolina av pianisten Tommy Haglund och kontrabasisten Tomas Lagerkvist. Tommy spelar i funkbandet Soulbump och jazz-popbandet Farm där han också skriver musiken. Tomas har tidigare gått jazzmusiker-linjen i Skurup och spelar nu i div. jazzkonstellationer i Stockholm. Trion spelar en blandning av swing, bossa och ballader, mestadels standards från 40- till 60-talet.

Ur Karolina Olsons svängiga program på Brännebrona kan nämnas: jazzballaderna If you could see me now, All my tomorrows och Here's that rainy day, den svängiga jazzvalsen Falling in love with love samt en och anan bossa bl a Chic Coreas You're everything och The Island. Senare i vår kommer Karolina att sjunga i Holmestads kyrka med en annan jazzkonstellation.
  - I Holmestads kyrka har jag sjungit Den blomstertid... på alla skolavslutningar, där konfirmerades jag och sjöng i kyrkokören vid högtiderna. Det är fantastiskt att få komma hit igen, och att nu i veckan få sjunga två kvällar i följd å Brännebronas scen med dess fönster som vetter mot Kinnekulle är också en gammal dröm som går i uppfyllelse.

Mari Wallander, en känd sångarprofil från Götene som hörts i många musikaliska sammanhang i våra bygder samt i Göteborg där hon just nu studerar sång vid musikhögskolan. Hon har bl a gått på musikfolkhögskolan i Hjo, och dessförinnan varit populär anförare för sångruppen OP,
Mari Wallander och Leif Olson
Octo Puellae, under sin gymnasietid i Skara. Mari har ett brett register, alltifrån medeltida ballader, och kyrkosång till senaste swing och rock. Vid musikgudstjänster i kyrkor förekommer hon ofta som solist, och är med i kammarkören Pro Musica. Förra sommaren och i höstas medverkade hon i Leif Olsons spel Vägen till Husaby, med sång, recitation och som Magnus Gabriel de la Gardies hustru Maria Euphrosyn.
  - Mari Wallander är med sin musikalitet och konstnärlighet härlig att samarbeta med, säger Leif Olson, hon fyller 22 år nu på torsdag men jag vet inte många i hennes ålder som har en så utsökt känsla för lyrik och ordens valör. På Brännebrona Värdshus ackompanjeras Mari av välkände Götenemusikern Bernt Andersson och kommer bl a att framföra: Barbara Streisands Evergreen, Dream a little dream of me , några Taubestycken bl a Så skimrande var aldrig havet, Ulrik Neumans vemodiga Kärleksvals samt några sånger ur Kristina från Duvemåla.

De båda sångerskorna kommer senare i år att uppträda på Brännebrona i programmet "Triss i damer" med sopranen Inger Olsson Moberg.

Leif Olson

««  Tillbaka till förra sidan