- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010327 ]

Frisknet.com Hälsa och skönhet på nätet
Nu kan du köpa hälsoböcker på frisknet

Färga håret med naturliga växter

De flesta hårfärgningsmedel innehåller en mängd gifter och därför kan man prova att färga håret med naturliga örter

Salvia Man tar 2 msk salvia och 2 dl vanligt svart te, låt det dra i 10 minuter, sila och skölj håret med ört-dekokten. Låt dekokten verka vått i 20 minuter, skölj inte håret. Torka.

Svartvinbär. Här tar man 1 tsk ekbark, och kokar det i 4 dl vatten i 20 minuter, det är för att komma åt garvsyran, sedan silar man vätskan och blandar det med svartvinbär. Mixa och sila dekokten. Se till att blöta ner håret ordentligt med dekokten. Låt verka i 35 minuter. Skölj försiktigt en gång med ljummet vatten. Dessa naturfärgningar kan de med mörkt hår göra.

Hudkrämen hittar du i skafferiet

Istället för att slänga ut hundralappar på dyra hudkrämer kan man mycket väl använda de oljor som man har hemma i skafferiet.
De vegetabiliska oljorna är lättflytande och penetrerar huden bra.

Oljor som rapsolja, solrosolja och olivolja är mycket bra att smörja in torra hudpartier med. Men tänk på att i första hand använda kravodlade oljor då de håller en betydligt högre kvalité än de omärkta oljorna. Det är bara att smörja in kroppen efter badet. Vill man ha en fet kräm väljer man olivolja extra virgin kallpressad. Mindre feta är raps och solros.

Detta är en av artiklarna i denna veckas nummer av frisknet.

Fler artiklar hittar du på Frisknet

««  Tillbaka till förra sidan