- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010324 ]
Nokia släpper tre nya mobiltelefoner

Nokia 3330

Försäljningen av mobiltelefoner minskar inte, snarare tvärt om, och nya modeller släpps i en till synes aldrig sinande ström. Tre nya modeller kommer nu från Nokia.

Nokia 3330 är en efterföljare till storsäljaren 3310. Den har en taltid på 4,5 timmar och en passningstid på 260 timmar. Det som är den stora nyheten i jämförelse med 3310 är att den har wap. Andra finesser är fem spel, SMS-chat, rörlig skärmsläckare, 35 ringsignaler, röstuppringning, vibrator och förenklad textinmatning. Pris runt 2000 kronor.

Nokia 6310

Modell 6310 är efterföljare till 6210 och är i grunden samman telefon fast med mer avancerad teknik. Bland annat har den WAP version 1.2.1 som bl.a. kan ta emot cookies, GRPS, Bluetooth. Den stöder även HSCSD och klarar dataöverföring upp till 43.2 kbps. Taltid på 3 timmar och en passningstid på hela 480 timmar. För övrigt finns spel, vibrator, röststyrning, timer, stoppur, förenklad textinmatning mm. Priset kommer troligen att hamna uppemot 4000 kronor.

Nokia 8310

Den tredje och dyrast modellen av de tre nya heter 8310, den är lägre och smalare än 8210 men en aning tjockare. Den har GRPS och inbyggd FM-radio, passning på 17 dygn och möjlighet att kombinera skalen i 169 olika färgkombinationer. Framsidan av telefonen är genomskinlig i flouriserande färger med belysning underifrån. Den innehåller en mängd praktiska funktioner och mycket kan styras via röstaktivering. Vidare finns High Speed, WAP 1.2.1, röstinspelning, timer, stoppur mm. Pris troligen över 4000 kronor.

De andra stora mobiltelefontillverkarna släpper förstås också ett antal nya modeller, mest uppmärksammade blir nog Siemens Wristphone, en liten mobil som man har på handleden och kan liknas vid en stor klocka, samt samma företags Multimobile som är en kombinerad gsm-telefon och handdator med färgskärm och Windows Pocket PC som operativsystem. Den har även GRPS, WAP, röststyrning, mp3 spelare, usb-port och har kortplatser för Compact Flash och Multimediakort.

««  Tillbaka till förra sidan