- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010321 ]
Tvist om 5000 kr kan lägga ner Dinners

Några dagars försening av en rapport från Dinners restaurang i Götene till miljö- och byggnämnden angående kylmedel i kyl- och frysdiskar riskerar nu att äventyra en storsatsning från Dinners sida, som även hade kunnat medföra upp till 30 nya arbetstillfällen i kommunen.

Dinners fick 5000 kr i miljösanktionsavgift för denna försening, ärendet kom upp i miljödomstolen som beslutade att upphäva miljö- och byggnämndens beslut, och lägga ner ärendet, och därmed skulle Dinners slippa betala mijösanktionsavgiften.

Men miljö- och byggnämnden godtar inte detta utan har överklagat till miljööverdomstolen, som är högsta instans. Från Dinners sida anser man att det hela handlar om en relativt oväsentlig fråga som nu har blivit till en ren principfråga.

Dinners hade planer på att bygga ut restauranganläggningen enligt ett nytt koncept, men man är nu osäkra på om man vill satsa i Götene kommun med anledning av den pågående tvisten. Istället kommer man nu kanske att satsa i någon av grannkommunerna, och detta kan i förlängningen medföra att Dinners i Götene läggs ned.

««  Tillbaka till förra sidan