- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010320 ]
Teatersport på Brännebrona

Till Teatersport kommer några av amatörskådespelarna som bl a deltagit i Leif Olsons uppsättning av "En Midsommarnattsdröm"
En ny form av underhållning kommer till Brännebrona Värdshus fredagen den 23 och lördagen den 24 mars kl 20. Många har sett Helge Skoog och skådespelare göra det i TV, och skratta hejdlöst åt de fantastiskt roliga scener som improviseras fram. En av deltagarna i TV är ofta Pia Johansson, nu aktuell som hårfrisörska i komediserien Agnes. Nu kommer således denna underhållning att lanseras i våra trakter.

Vad är teatersport? Jo, en teaterlek med improvisationer och sketcher som bygger på vad publiken önskar. Några frivilliga deltagare uppträder, en "lekledare" eller konferencier håller kontakten mellan publik och aktörer. Han ber publiken föreslå situationer för aktörerna att spela upp, vad de skall tala om, deras ålder etc, samt föreslå ett och annat problem som de agerande skall lösa.

Några av dessa får vi se i Teatersport på Brännebrona.
Lekledaren fördelar roller, och spetsar ibland till situationerna genom att lägga små hinder i vägen, t.ex. att dialogen inte får innehålla vissa bokstäver. Det är oerhört roligt att se två personer försöka föra ett "normalt" samtal och samtidigt försöka undvika t ex bokstaven t hela tiden. Försök själva.. Eller att alla repliker måste börja på alfabetets bokstäver i tur och ordning.

Så teatersport är en mycket spännande och rolig underhållning. Ofta vill många i publiken själva medverka i scenerna. I vanliga fall, t ex när Helge Skoog och Pia Johansson gör det i TV, spelar två eller flera lag mot varandra, och publiken avgör med applåder vilket lag som är bäst. På Brännebrona kommer också några lag att medverka, men tävlingsmomentet är mindre viktigt, alla gör i alla fall så gott de kan.

Från Leif Olsons uppsättning av pjäsen Lektionen av Ionesco, här på turné till Paris, kommer några medverkande i Teatersport. På bilden Leif Olson, Ylwalie Laurén, Lars Lundberg och Toini Eriksson.
Det finns många otroliga improvisatörer i närheten säger Leif Olson som håller i Teatersport och som också undervisar i bl a improvisation på musikgymnasiet i Skövde. Leif Olson hade f ö Pia Johansson som elev på Skolscenen i Skara år 1979 och såg redan då hennes improvisationsförmåga.

Så kom och skratta gott åt Teatersport till en läcker måltid på Brännebrona Värdshus. Det är publikens fantasi som gör halva programmet. Veckan därefter blir det en annan smaklig anrättning, nämligen "Jazz och svängiga ballader".

Anmäl deltagande till Leif Olson 0511 -521 66 eller till Brännebrona Värdshus 0511-534 50

Leif Olson

««  Tillbaka till förra sidan