- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010314 ]
Väg eller dike

Att Vägverket inte har tillräcklig med pengar för att underhålla vägarna i landet är väl ingen nyhet, men vill man nå Nollvisionens mål lär man nog få prioritera de vägsträckor som är i sämst skick, det är inte bara hastighetskontroller som måste till för att minska olyckorna på vägarna.

De senaste dagarnas milda väder och en hel del nederbörd har medfört att det blivit en hel del vatten ute i markerna, på många vägar flödar vattnet och utgör en fara, ett skräckexempel på dålig vägsträcka är vägen mellan Hällekis och Forshem.

Stora delar av denna vägsträcka består i stort sett bara av fyra diken, två i vardera riktningen, regnet har nu vattenfyllt dessa och risken för att råka ut för vattenplaning är överhängande. Bilisterna får försöka undvika de värsta vattensamlingarna och köra antingen långt ut mot mitten av vägen eller nästan ute på vägrenen för att undvika att komma ner i dessa "diken".

Vägsträckan mellan Hällekis och Götene är hårt trafikerad av tung trafik som skall till Paroc och Svenska Foder, detta sliter hårt på vägen som nu är i väldigt stort behov av en upprustning. Detta måste prioriteras och ske inom snar framtid, annars är risken stor att det snart sker en allvarlig olycka på denna vägen.

««  Tillbaka till förra sidan