- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010311 ]
Krav på fler poliser i Götene

När Götene var ett eget närpolisområde fanns det sju poliser i tjänst, men sedan ett par år tillbaka har man slagits samman med Skara och nu finns snart bara fyra poliser kvar som är stationerade i Götene.

Nu ställer sig samtliga politiska partier i kommunen bakom en protestaktion mot neddragningarna inom Götene polisen och en namninsamling har startats.

När en polis flyttar eller slutar sin anställning är det inte alltid att tjänsten ersätts med en ny och man ser en risk i detta förfarande då det till slut kan medföra en nedläggning av polisstationen i Götene.

Namnlistorna med protest mot neddragningen kommer att finnas i butiker och på biblioteket där de kommer att ligga i två veckor varefter de skall sändas till Justitieministern och Polisstyrelsen i Västra Götaland.

Så här lyder uppropet:

Vi behöver poliser i Götene kommun

När en polis i vår kommun slutar sin anställning eller väljer att arbeta på en annan ort ersätts denne inte alltid. Orsaken verkar vara den ekonomiska situationen som polisen i Västra Götaland befinner sig i. Detta innebär att polisen i Götene inte har den bemanning som vi som bor i kommunen förväntar oss. Götene kommun har en låg brottslighet i förhållande till folkmängden. För att det även i fortsättningen skall vara så måste polisen vara synlig i vår kommun. Vi riskerar annars att otryggheten breder ut sig och att vi medborgare tappar förtroendet för rättssamhället. Låt inte vår närpolis bli fjärrpolis!

Vi protesterar kraftigt mot neddragningarna vid polisen i Götene kommun!

««  Tillbaka till förra sidan