- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010304 ]
Regionens vara eller inte vara

Regionsförsöket i Västra Götaland skall enligt ett tidigare beslut av regeringen avslutas 2002, men nu anser politiker inom flera av se politiska partierna att det nu är dags att permanenta detta regionsförsök.

Men har regionsförsöket medfört något positivt, och kan i så fall någon peka på något som har blivit avsevärt bättre, troligtvis inte.

Vill man trots detta permanenta försöken vore det inte mer än rätt att fråga medborgarna om deras åsikt i denna fråga. Undersökningar har visat att det finns ett väldigt dåligt folkligt stöd för detta regionsförsök, och bara HK:s fråga för någon vecka sedan visade ett 100 procentigt stöd för ett återgående till den gamla länsfördelningen. Men vissa politiker menar att det nu inte skulle vara möjligt att gå tillbaka till det tidigare systemet.

Politikerna är valda av folket och skall förhoppningsvis företräda medborgarnas åsikter, skulle de nu gå emot folkets önskan att avbryta regions försöken lär det med all säkerhet avspegla sig nästa gång vi går till val.

««  Tillbaka till förra sidan