- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010228 ]
Videon sjunger på sista versen

Nu har ett av de första stegen tagits mot videons undergång, det är Philips som nu presenterar en skrivbar DVD-spelare, en apparat som på sikt kommer att ersätta videobandspelaren i våra hem.

DVDR 1000 heter det nya underverket som klarar av att lagra 4,7 gigabyte per sida på DVD-skivan. Inspelningskvalitén är mycket god, och man kan välja fyra olika lagringskvalitéer, där sen "sämsta" lagrar 4 timmar på skivan med en kvalité som är bättre än dagens VHS videoband.

För att hitta allt man spelat in på skivan skapas ett index som man kommer åt via fjärrkontrollen, det blir lättare att hålla ordning på sina inspelade filmer mm, samtidigt som skivorna tar betydligt mindre plats i bokhyllan än de klumpiga videobanden.

Naturligtvis klarar apparaten också av att spela upp vanliga musik- och video cd-skivor. Någon gång i höst räknar man med att denna tingest skall dyka upp i butikerna. Något pris på apparaten har man ännu inte bestämt, men som en av de första i sin art lär den nog inte bli billig, men om något år är den säkert nere på en prisnivå i klass med dagen video apparater, och då kommer videon att vara helt ute.

««  Tillbaka till förra sidan