- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010214 ]
Alexander laddas med ost och matfett

Från och med midsommar i år kommer Alexander, Arlas genom tiderna största satsning att bli centrum för hela Arlas distribution av ost och matfett. I fortsättningen kommer kunderna att få varor med en lastbil istället för tre till fyra stycken från olika Arla lager, nu kommer allt att komma från anläggningen i Götene.

Den nya distributions centralen i Götene har kostat runt en halv miljard kronor, höglagret är över 30 meter högt, färgsatt i aluminium och mörkt gammalrosa, stort som en fotbollsplan. Vid ostlagringen, som är väldigt känslig, sköts temperaturen via datorstyrda kylfläktar som ser till att det är samma temperatur från golv till tak.

När den nya anläggningen kör igång lägger Arla ner sju gamla ost- och smörlager, personalstyrkan minskas med 100-150 anställda. Rekrytering till Alexander i Götene är klar, och det blir 268 personer när det är full drift.

Nästa år invigs Arlas nästa storsatsning, en utbyggnad av mejeriet i Linköping, detta kommer att kosta nästan 400 miljoner kronor.

««  Tillbaka till förra sidan