- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010212 ]
Festival för whisky älskare

Uisgebeatha, är det säkert inte alla som känner till vad det är, men säger man istället whisky så vet alla vad som åsyftas. För alla whisky fantaster finns nu chansen att få delta i en riktig whiskyfestival i Skottland.

Årligen anordnas festivalen "Spirit of Spreyside" vid floden Spreyside i Skottland. Vid denna floden ligger ett av världens mest kända whisky områden, där man bl.a. hittar märken som Aberlour, Ardmore, Aultmore, Balmenach, Balvenie Founder's Reserve, Benrinnes Sherry Cask, Benromach, Caperdonich, Cardhu, Cragganmore, Craigellachie Vintage, Dailuaine, Dallas Dhu, Drumguish, Glen Elgin, Glen Grant, Glen Moray, Glendronach, Glenfarclas, Glenfiddich, Glenfiddich Solera Reserve, Glenlivet, Glenrothes, Imperial Limited Editions, Longmorn Singleton of Auchroisk, Strathisla, The Macallan 12 years, The Macallan 18 years, The Singleton of Auchroisk, Tomintoul och Tormore.

Vid Speyside finner du Skottlands sötaste whisky, de har inte alltid lika mycket kropp som Highland, men smaken är ofta rikare och mer komplex med fruktighet, lövighet och honungsnoter. På grund av sin mycket speciella karaktär är Speyside näst efter Islay den whisky som är lättast att känna igen.

Om du vill resa till denna festival så pågår den från den 4 till 7 maj, läs mer om festivalen och om whisky på sajten www.spiritofspeyside.com.

Ett utmärkt ställe att läsa mer om olika whiskysorter är i Mackmyras whiskybibliotek www.mackmyra.se/bibliotek/whiskysearch.asp som är en databas med 82 sökbara whiskysorter. Mackmyra är ett Svenskt destilleri producerar en svensk helmaltswhisky utan att kopiera någon specifik skotsk sort.

««  Tillbaka till förra sidan