- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010208 ]
Unik svensk prylmarknad

Från början var blocket.se en Skånsk prylmarknad vid lanseringen 1996 men är nu Sveriges största prylmarknad på nätet med över tusen nya annonser varje dag.

Blocket är ett unikt koncept och har genom snart fem års utvecklingsarbete blivit så populärt att antalet besökare fördubblas varje år i princip utan någon marknadsföring.

Vår idé var att se mer till innehåll än yta. Blocket var en reaktion på alla sajter som satte layouten i första rummet och som många gånger saknade innehåll. Vi gjorde tvärtom.

"Egentligen så är ju en marknadsplats en mycket gammal idé så för oss var det ju bara att överföra konceptet till den nya tekniken. Men det gäller att göra det på ett användarvänligt sätt och inte falla för överdrivna tekniska lösningarna med onödigt tung grafik. Att det går snabbt är viktigare. Enkelhet är ju ändå alltid bäst vilket tydligen också uppskattas av användarna. Att vi under resans gång även varit öppna för idéer och förslag från användarna är också en av anledningarna till vår framgång", säger Henrik Nordström på Blocket.

Fakta om Blocket: http://www.blocket.se
Blocket lades ut på nätet i oktober 1996 som en Skånsk prylmarknad och uppgraderades till en prylmarknad för hela Sverige i januari 1998. Radannonseringen i Blocket är kostnadsfri för privatpersoner och man kan annonsera i alla län, i 35 olika kategorier. Över 1.000 annonser läggs in varje dag och 420 annonser raderas av annonsörer varje dag. Det finns 24.000 sökbara annonser inne i genomsnitt och antalet besökare är nu uppe i 13.600 per dag vilket är mer än dubbelt så många som för ett år sedan. Blocket är idag en av de 11 största shoppingsajterna i Sverige.

««  Tillbaka till förra sidan