- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010207 ]
Ombyggnad av "Köpstaden" på gång

Inom de närmaste veckorna kommer troligen den planerade ombyggnaden av Skara Shopping Center (Köpstaden) att sätta igång.

Ombyggnaden startar med den östra delen, där Mac Donalds, som första nya företag, skall flytta in. Ombyggnaden av lokalerna beräknas vara klar i slutet av april, då kommer även flera nya butiker att öppna.

Till sommaren räknar man med att ett 40-tal butiker skall finnas i Skara Shopping Center, mot slutet av året kan det totala antalet butiker ha ökat till 50 - 60 stycken.

Blomsterhandeln som funnits här sen Köpstaden öppnade har nu stängt, men man hoppas på att en ny blomsteraffär skall öppna framöver.

Shoppingcentra tycks vara på modet, och i området Skara, Skövde, Lidköping och Mariestad finns ett stort antal, varav flera nyöppnade, ombyggda eller på gång att bygga om eller utöka.

Finns det verkligen kundunderlag för alla dessa? Det som är säkert är att det kommer att bli en stenhård konkurrens om kunderna, där bara de starkaste, de som har bäst utbud på bra butiker som lockar köpare, kommer att stå som vinnare, en eller flera av dess riskerar att få lägga ner sin verksamhet inom några år.

««  Tillbaka till förra sidan