- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010203 ]
Posten återinför banktjänster

När Posten i fjol sade upp avtalet med Nordbanken så blev det viss oro bland Postens kunder, som nu inte längre skulle kunna uträtta sina bankärenden på Postkontoren.

Detta beslut mötte även hårt politiskt motstånd och nu backar Posten och sluter ett nytt avtal med Nordbanken och Postgirot Bank. Men det står även öppet för andra banker att ansluta sig till Postens kassanät.

Posten kommer att erbjuda kassaservice via 2700 lantbrevbärare och på ca 1350 olika orter i landet, dels i egna kontor men också i post - i - butik lösningar.

Kunderna kommer bl.a. att kunna göra insättningar och uttag på löne-, spar och fondkonton, betala räkningar över post- och bankgiro. Det kommer däremot inte att gå att avsluta konton, teckna bostadslån och växla valuta.

Olika grad av service kommer sen att finna, på ca 1800 nya serviceställen blir det brev- och pakettjänster, 1000 ställen kommer att få enbart brevtjänster, t.ex. flygplatser, sjukhus, stationer och kiosker.

Dessa runt 3000 nya serviceställen kommer att byggas område för område, med start efter sommaren, runt ett år räknar man med att det skall ta att genomföra detta.

När det nya servicenätet står klart i slutet av år 2002 kommer Posten att behöva minska sin personalstyrka med runt 1900 anställda. Posten räknar dock med att detta skall kunna gå att genomföra utan att någon skall behöva sägas upp, då man kommer att hjälpa till med att söka nytt jobb, kompetensutveckling eller hjälp till att starta eget.

««  Tillbaka till förra sidan