- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010201 ]
Den Levande Staden på Internet!

Hitta dina favoritbutiker på ett roligare sätt. Den levande staden, som växlar efter årstid är din länk till hundratals utvalda e-butiker.

Man har pratat länge om att handla via Internet. Det är bekvämt och smidigt sägs det, men ändå är det ofta svårt att hitta de varor man söker, så länge man inte är ute efter cd-skivor och datorer.

ScandLink har löst problemet på ett lite annorlunda sätt.

I sitt webbfönster får man en rolig och animerad stad. Staden är ständigt i konstruktion och årstider passerar, snö faller, traditioner firas, precis som i verkligheten. Här kan besökare besöka banken, flytta runt sina aktier, shoppa och handla mat inför helgen... allt ifrån en och samma sida.

I varje kvarter finns länkar som leder till företag som saluför sig med en vara eller tjänst via Internet. Varje företag får sitt eget hus med en skylt som symboliserar länken till deras sida. Dessutom får man med en kort presentation av företagets erbjudanden.

Urvalet av varor och tjänster är stort och växande. Från skönhetsprodukter till bröllopsklänningar, banktjänster till teaterbiljetter, osv. För butikerna är deltagandet tills vidare kostnadsfritt.

ScandLink är ensamma i Europa om detta upplägg i Macromedia Flash. Fast förstasidan är kompakt med bilder och animeringar har programkoden komprimerats för att alla användare inklusive de med vanligt modem ska snabbt kunna ladda ner sidorna.

ScandLink har som mål att finnas tillgänglig för hela norden före sommaren 2001.

http://www.scandlink.se

««  Tillbaka till förra sidan