- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010126 ]
Fortsatt turism i Arns fotspår

Publiciteten kring Skaraborg var otroligt stor förra turistsäsongen, detta berodde till stor del på Jan Guillous böcker om tempelriddaren Arn Magnusson till viss del utspelade sig i dessa trakter.

Nu satsar Västsvenska turistrådet 150 000 kronor på projektet "I Arns fotspår" för att hålla liv i intresset om Arn och på så vis locka mer turister till Skaraborg.

Man kommer nu att jobba på att ta fram bra lösningar för att etablera Arn-turismen, olika besökspaket skall sättas samman, studiepaket för skolor och studiecirklar.

Vissa platser kommer att rustas upp och man skall ge guiderna en bättre utbildning så de på ett bra sätt kan återge historien för de besökande turisterna.

För att det skall bli lättare att hitta till de historiska platserna som omnämns i böckerna kommer det att göras en bättre skyltning.

Lite smolk i bägaren kan det dock bli om inte borgen Aranäs hinner iordningställas inför den kommande turistsäsongen, och det kan till och med bli så illa att den hålls stängd hela detta år. Anledningen till detta är att den höga vattennivån i Vänern förhindrar de planerade åtgärderna för borgen och den väg och parkeringsplats som skall anläggas för besökarna så att de inte stör privata områden i närheten av borgen. Frågan är om Aranäs har kvar sitt intresse efter att ha varit oåtkomligt en hel säsong.

Intresset kring Arn och Skaraborg kan kanske ta ny fart om planerna på en film och TV serie om Arn blir verklighet om något år.

««  Tillbaka till förra sidan