- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet    ««  Till Kommun INFO  


[ 010125 ]
Nya bidragsmöjligheter för föreningar. Inbjudan till informationskväll

För många föreningar är energikostnaderna en stor och tung utgiftspost. Med tanke på oljeprisets utveckling har de som eldar olja fått känna av detta allt tydligare de senaste åren. En stor del av de bidrag som barn- och ungdomsnämnden betalar ut går därigenom bokstavligen upp i rök!

Som ni kanske hört förfogar miljö och byggförvaltningen över särskilda bidragsmedel till föreningar för investeringar i solfångare för varmvattenproduktion. Intresset har dock varit svagt, vilket kan förklaras av att de flesta föreningar omfattas av anläggningsstödet, vilket innebär ganska generösa bidrag till redovisade energikostnader.

Hösten 2000 har Barn och ungdomsnämnden beslutat att anslå egna medel för energisparåtgärder, utöver de som miljö- och byggförvaltningen har. Dessutom har det beslutats om en översyn av bidragsbestämmelserna, vilket kommer att innebära att anslagen för energikostnader minskas kraftigt alternativt slopas helt. Istället ökas de fasta schablonbeloppen i motsvarande grad.

Kultur/fritid och miljö- och byggförvaltningarna har arbetar nu tillsammans med dessa bidrag, Det övergipande syftet kan sammanfattas i två enkla mål.

  1. 1. Vi skall gemensamt arbeta för att energianvändningen skall bli så resurssnål och miljövänlig som möjligt.
  2. 2. Vi skall eftersträva att så lite av kommunens bidragsmedel som möjligt måste användas till energikostnader, utan istället kan utnyttjas för att skapa aktiviteter.
Med anledning av de nya kommunala energibidrag som finns att söka för föreningar i Götene kommun inbjuder barn- och ungdomsförvaltningen och miljö- och byggförvaltningen till en intressant informationskväll med kunniga föreläsare som ger er många tips och idéer.

Tid: onsdagen den 31 januari kl. 19-21.30

Plats: Sessionssalen, Centrumhuset

Program
¨ Solvärme för varmvatten: Lars Andrén, Drivkraft
¨ Värmepump och pellets: Roger Fredriksson, Energiråd Väst
¨ Exempel på lösningar - Strömstad Tennis och Ridklubb: Hans Wikström, Energiråd Väst
¨ Bidragsmöjligheter: Ove Ringsby och Eleonore Åkerlund, Götene kommun

Välkomna hälsar Ove Ringsby och Eleonore Åkerlund

««  Tillbaka till förra sidan