- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010116 ]
Hällekis blir utan kiosk

Enligt vad HK erfarit kommer Hällekis Närköp att upphöra med sin verksamhet för gott om ett par veckor. Den nuvarande ägaren har drivit kiosken i 16 år.

Det verkar bli en definitiv nedläggning då kioskrörelsen tydligen inte skall säljas vidare och lokalerna i nuläget inte heller kommer att hyras ut.

Hällekis Närköp har varit spelombud för ATG och Svenska Spel, den verksamheten kommer troligen att flyttas över till Konsum, där även en ny heltidstjänst skall tillsättas.

Ortsbefokningen ser nedläggningen som en stor förlust för samhället, då man sedan 50-talet när den första kiosken öppnades, vant sig vid denna service.

Det var "Bärsa" som startade den första lilla kiosken i samhället, den låg endast ett stenkast från den nuvarande. I början av 70-talet inrättades en ny kiosk i det gamla skolhuset, där även bostaden var belägen. Bersas kiosk blev med åren ett populärt tillhåll för traktens ungdomar, en samlingsplats där alla träffades.

Under flera år drevs där även en korvkiosk som var mycket uppskattad av de boende i samhället. I slutet av 70-talet såldes rörelsen vidare och den nye ägaren byggde ut kiosken och den kom därefter att fungera som ett närköp. Den var även under en tid både utlämningsställe för Systembolaget och lokalt ombud för Apoteket. I mitten av 80-talet tog den nuvarande ägaren över verksamheten.

En epok i Hällekis historia tycks nu vara tillända om några veckor, och avsaknaden av en kiosk i samhället kommer att bli stor.

««  Tillbaka till förra sidan