- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010114 ]
Falkängen nu i privat regi

Från och med årsskiftet har Götene kommun lämnat över driften av Falkängen i Hällekis till det nybildade bolaget Kinnekulle Turist och Konferens HB, vilket startats av Inge Johansson tillsammans med sonen Stefan och dottern Ann-Sofie, de är väl mer kända i trakten som Pingis.

Stefan "Pingis" Johansson, julbord i Forshems Gästgivaregård

Man ser stora utvecklingsmöjligheter för Falkängen i framtiden och de sitter på många bra idéer om hur man skall lyckas förverkliga sina planer. Det kommer dock inte att ske några större förändringar inför den kommande säsongen utan man inriktar sig på att nå ett nollresultat då kommunen de senaste åren gjort en förlust på ca en halv miljon kronor per säsong.

Familjen är väl förtrogen men hotell- och restaurangbranschen och man driver idag både Hotell Postiljonen i Götene och Forshems Gästgivaregård. Tanken är att samordna dessa ställen med Falkängen så att man kan erbjuda bl.a. hela konferens- och festpaket och få ett bättre utnyttjande.

Hantverks verksamheten i Falkängen kommer att rulla på som tidigare år, det gör även de program som här brukar anordnas under sommarhalvåret med marknader, artister, Musik på Bruket mm. Det nya bolaget tar även över driften av vandrarhemmet i Falkängen och driver det vidare som tidigare.

Falkängens Café kommer att arrenderas ut och sen är det upp till arrendatorn att bestämma hur han vill driva den verksamheten.

Det kommer att satsas mycket på konferens- och festverksamhet och även försöka hålla igång den under hela året. Man satsar även på att kunna erbjuda hela upplevelse- och aktivitets paket, ett tiotal sådan kommer man att försöka komponera ihop, för olika intresseinriktningar.

Idag saknar anläggningen en större lokal för matgäster, detta kommer man nu att lösa genom att använda sig av det som tidigare var Galleriet. Här får man plats med 100 gäster, maten kommer att levereras från Forshems Gästgivaregård till ett mottagningskök i Falkängen, som man kommer att ställa iordning.

Planer finns även på att arrangera en permanent utställning om bruksepoken i Hällekis, Vänermuseet och ortsbefolkningen kommer att anlitas för att förverkliga detta.

Det kommer med all säkerhet att hända en hel del i Falkängen framöver, många goda idéer finns och detta kommer i slutändan säkert att medföra en ökand turisttillströmming till Hällekis och Kinnekulleomrdet. Aktiviteten i Falkängen kommer att öka och kanske kommer man med nya idéer och arrangemang att locka hit de som annars inte skulle komma på besök.

««  Tillbaka till förra sidan