- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010106 ]
Gössäters Handel nedlagd

Dagarna innan jul stängdes Gössäters Handel, då hade Arne Andersson med familj drivit affären i 41 år.

Han och frun tog 1960 över ICA affären i Gössäter efter Öberg, den låg i backen upp mot Klockaregården, men lokalerna var små, så när Konsum i Gössäter lades ned 1965 köpte Arne affärslokalerna och flyttade dit sin ICA butik.

Förutom livsmedel satsade han tidigt på trädgårdskonst och trädgårdsmöbler och butiken fick byggas ut i två omgångar för att man skulle få plats med allt.

Sedan Konsum i Hällekis lade ner sin bensinförsäljning i början av 90-talet så var Gössäters Handel det enda stället förutom Västerplana man kunde tanka på i Kinnekulleområdet.

Lönsamheten med livsmedel blev allt sämre och för ca 10 år sedan slutade man med detta och övergick helt till försäljning av kapitalvaror.

Veckorna före jul reades alla varor ut för att tömma butiken. Men man hoppas fortfarande på att någon är intresserad av att ta över och satsa vidare i Gössäter.

Det för ett 50-tal år sedan lanthandelsrika Kinnekulle har med åren blivit allt glesare på butiker, en efter en slår igen sina portar och nu finns endast ett fåtal kvar.

««  Tillbaka till förra sidan