- Internt - - Lokalt - - Kinnekulle - - Nytto - - Övrigt -
  ««  Till ettan     ««  Till nyhetsarkivet  


[ 010104 ]
Snön räddningen för Alpina klubben

Kinnekulle Alpina klubb ser ut att ha räddats i sista sekunden, snön som vräkte ner i fredags lade ett ca 40 centimeter tjockt täcke i slalombacken på Kinnekulle, se kom ytterligare 20 cm snö och backen kunde prepareras och öppnas, under helgen har man haft runt 500 slalomåkare, det kunde säkert ha varit fler om man vetat om att backen var öppen.

Man har även preparerat längdåkningsspåren runt Kinnekulle, både 5 km och 2,5 km var åtminstone före tövädret i bra skick. Men det har töat och även kommit en del regn det senaste dygnet, så det planerade öppethållandet både på dag- och kvällstid denna veckan är helt beroende på hur det fortsatta väderläget utvecklar sig, på onsdagskvällen var backen i alla fall öppen.

Vill man ha reda på öppettider, snödjup mm så kan man ringa till Kinnekulle Alpina Klubbs telefonsvarare på telefon 0510-544003.

Klubben har länge brottats med ekonomiska svårigheter, och det har varit nära att man helt fått upphöra med sin verksamhet. Man ville storsatsa inför denna säsong med bl.a. nya och bättre snökanoner, men man fick inte loss de pengar som behövdes för att leasa utrustningen.

Kommunan vill inte gå in med mera pengar då klubben redan är skyldiga 800 000 kronor, och ett förslag från barn- och ungdomsnämnden att efterskänka klubbens skulder har man inte fått något svar på.

Man hoppas nu på att någon annan än kommunen skall gå in som garant, då kan man driva backen i vinter med den utrustning som finns och förhoppningsvis kunna skaffa den nya utrustningen till nästa år.

Men som en skänk från ovan kom nu den efterlängtade snön, så förhoppningsvis kommer allt att lösa sig, om den nu bara får ligga kvar.

««  Tillbaka till förra sidan