««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001223
Radio Kinnekulle byter frekvens till 102,6 MHz samt skaffar egen sändarutrustning

Vid nyår och övergången till år 2001 så sker förändringar på Radio Kinnekulle.

Från och med 1 januari så byter man sändarutrustning och går över till en egen utrustning som man köpt för de pengar som kommunen lämnat i bidrag till detta ändamål.

Under de gångna åren har Närradion hyrt sin utrustning av Terracom detta lämnar man den sista december. Orsaken är dom höga kostnaderna 42000:- som föreningen betalat i hyrkostnad varje år. Föreningen har hyrt sändare under 18 år och dom förmodliga kostnader man lagt ut under den tiden rör sig om cirka en halv miljon kronor i enbart hyra.

Genom att köpa loss en egen utrustning så kan Radion få ner årskostnaden en hel del. Samtidigt blir man tvungen att byta sändarfrekvens 90,2 MHz som man haft under de arton åren. Orsak är den gamla frekvensen på 90,2 ej är tillåten att använda på Kinnekulle med den effekt på 150 watt som man önskat. När Närradion startade en gång i tiden så fanns sändaren på vattentornet i Götene och sände där på endast 10 watt. Så glöm inte att byta frekvens på radion efter nyår till 102.6 MHz Under en övergångsperiod kommer en sändare att parallellt finnas igång på gamla frekvensen på 90,2 MHz.

En god och fridfull helg tillönskas våra lyssnare.

 

 

 

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -