««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001219
Skadegörelse i Kinnekulleområdet

Sedan i somras har en våg av skadegörelse dragit fram i Hällekis och Kinnekulleområdet, skadorna har kostat samhället och skattebetalarna en hel del pengar.

Toaletter, informationstavlor, rastbord har släpats bort efter något fordon och förstörts, åverkan har skett på bommen upp mot utsiktstornet vilket även det drabbats av krossade rutor mm. Det har varit inbrott vid slalombacken och i Hellekis Hamn, sönderslagna staket, stölder mm.

Det har klottrats på skolan i Hällekis och även på andra ställen, försök att anlägga bränder har gjorts på baracker och fordon, senast fick en äldre man sin julgransbelysning sönderklippt i smådelar med strömavbrott som följd.

Om det är samma personer som utfört alla dessa saker är väl tveksamt, och polisen som intresserar sig för detta har ännu inga indikationer på vem eller vilka det kan röra sig om. Men allmänheten uppmanas att hålla ögonen öppna och komma in med tips till polisen om de får syn på något misstänkt, så förövarna kan ställas till svar för sina handlingar.

- Det måste bli ett slut på detta, säger flera av ortsborna, annars får vi försöka göra något själva.

 

 

 

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -