««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001212
Kulturpristagare utsedd

Det blev till slut Hembygdsföreningen i Husaby som fick årets kulturpris i Götene kommun. Motivationen var: Föreningen har på ett utomordentligt sätt gjort vår historiska bygd levande, inte minst vid kyrkans tusenårsjubileum och genom utgivandet av årsskrifter som skildrar bygden i både nutid och äldre tid.

Husaby hembygdsförening har varit verksam under många år, och man har nu sitt säte i den gamla byskolan som nu fungerar som hembygdsgård, i denna har man även inrättat ett litet museum.

Man arrangerar även de årligen återkommande och välbesökta "Husaby dagarna", den första dagen av dessa har man olika aktiviteter vid hembygdsgården, den andra dagen finns det möjlighet för de som önskar att åka ut till traktens sevärdheter och guidas runt av föreningens medlemmar.

Kyrkans tusenårsjubileum i somras blev ett besöksrekord i Husaby, det var mycket som skulle ordnas för att det skulle gå att genomföra, och det blev många ideella timmar för hembygdsföreningens medlemmar.

Hällekis Kuriren får på detta sätt även passa på att gratulera Husaby Hembygdsförening till det välförtjänade kulturpriset.

 

 

 

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -