««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001211
Alpina klubben kan få sina lån efterskänkta

För att kunna leasa det system som skall göra att slalombacken på Kinnekulle skall kunna producera mycket stora mängder konstsnö även om det inte är så kallt, kräver uthyrningsföretaget en kommunal borgen.

Men kommunen anser att det är ett för stort risktagande att gå med på detta, då klubben sedan tidigare har ett lån hos kommunen på 800 000 kronor. Men nu har ett förslag kommit upp om att efterskänka detta, i så fall kan klubben själv borga för de 477 000 kronor som det nya systemet skulle kosta.

Anledningen till förslaget om efterskänkning av lånet kan vara att om Kinnekulle Alpina klubb går i konkurs så är alla pengarna i alla fall förlorade.

Man kommer även att se över vilka möjligheter som finns för att utveckla nya verksamheter på Kinnekulle och i dess omgivningar.

Den nya snöanläggningen är fem gånger effektivare än dem man har idag, och man kan lägga snö i hela slalombacken på bara några få dagar om man bara får minusgrader.

De senaste åren har vintrarna inte tillåtet att man har kunnat hålla backen öppen mer än vid några enstaka tillfällen, inkomsterna har inte blivit stora och under de år som anläggningen varit i drift har klubben bara under tre år fått in så mycket pengar att man har kunnat betala av på det lån som man har.

 

 

 

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -