««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001210
Carina´s Kök & Bar smygöppnade

I går kväll var det smygpremiär för Carina´s Kök & Bar i Hällekis, hon bjöd in de som hade medverkat i renoveringen och uppbyggnaden av det nya matstället i Hällekis på middag. Klockan 21.00 öppnades dörrarna för allmänheten, och det var åtskilliga som tog tillfället i akt att göra ett besök för att se hur det nya stället såg ut.

I december så kommer Carina´s Kök & Bar att hålla öppet lite sporadiskt, då det är ganska uppbokat av olika sällskap. Här följer en liten vägledning om öppethållande tiderna:

  • Fredag den 5/12 är det abonnerat till 21.30
  • Lördag den 16/12 är det abonnerat till 19.00
  • Lördag 23/12 är det öppet 19.00 - 24.00
  • Juldagen kommer det att vara öppet 20.00 - 24.00
  • Lördag 30/12 är det öppet 19.00 - 01.00
I januari kommer det sen att hållas öppet fredag - sondag, och söndagsmiddagar finns med i planerna.

Det har varit ett stort och omfattande ombyggnadsarbete för att kunna färdigställa Carina´s, man har i stort sett fått starta från grunden med allt, väggar har fått rivas, tak lyftas och byggas om, nya golv, installera en ny och kraftig ventilationsanläggning, från grunden bygga upp ett komplett restaurangskök, omfattande omdragning av elsystemet, installation av fettavskiljare mm. Många personer har varit inblandade i detta arbete både hantverkare, släkt och vänner.

Nyfikenheten har varit stor hos de flesta, om vad som försiggår inne i den gamla tandläkarbostaden, och när det skall öppna, nu kan man få svar på detta genom att avlägga ett besök, på det ställe som i framtiden förmodligen kommer att bli samhällets samlingsplats nummer ett.

Carina kommer själv att stå för det mesta arbetet men när så behövs kommer timanställda att lejas in, och till vår- och sommar när stället hålls öppet dagligen kommer sommarjobbare förmodligen att anställas.

När det blir sommar och sol vill man gärna sitta utomhus och intaga sin måltid eller svalka sig med en kall "läsk", Carina har fått tillstånd till att öppna en uteservering i anslutning till restaurangen. Ljumna sommarkvällar lär den säkert bli ett av de populäraste ställen i Hällekis.

Det finns även planer på att bedriva servering i den stora övervåningen, men för att det skall bli verklighet så måste viss ombyggnad ske, det utrymmet skulle i så fall tillåta servering av relativt stora sällskap.

Carina´s Kök & Bar är ett välkommet tillskott i samhällets näringsutbud, och sedan den förra Puben upphörde så har det funnits en stor efterfrågan på ett matställe/pub och samlingsplats i Hällekis. Stället har synnerligen goda möjligheter att lyckas, och särskilt sommartid med tanke på alla besökare som lockas till samhället genom Falkängen. Att Carina sen kombinerar restaurangverksamheten med catering, utökar företagets möjligheter till att bli en lukrativ näringskälla.

Hällekis Kuriren kan nog göra sig som talesman för de flesta här i trakten och passa på att lyckönska Carina till starten av det nya matstället i Hällekis. Men passa gärna på att framföra det själv genom ett besök hos Carina´s Kök & Bar.

En hemsida för Carina´s Kök & Bar är under uppbyggnad, men finns redan ute på "Nätet", adressen är http://hem.netlink.se/
~sft3171/carinas/index.htm
eller go.to/carinas som är lite lättare att komma ihåg.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -