««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001205
Nysatsning i kris

Kinnekulle Alpina klubb hade stora planer för slalombacken på Kinnekulle inför kommande säsong. Man skulle nu nysatsa och se till så man kunde få snö i backen både fortare och i större mängder.

Men nu ser det ut som om denna satsning delvis har kommit av sig, dammen för vattentillförseln har man klar, men de nya rören man behövde för att få anläggningen att fungera kommer inte att hinnas med att installeras till denna säsongen.

Anledningen är att det företag i Norrland som man skulle upprätta ett leasingavtal med nu kräver en kommunal borgen om satsningen på runt 500 000 kronor skall gå vidare.

Man måste ha backen öppen mer dagar på säsongen om man skall få det att gå ihop, och pengar behöver man då det finns ett lån på 800 000 kronor som skall betalas. I fjol kunde man bara ha öppet i slalombacken under sju dagar och det förslår inte så långt.

Nu funderar man som bäst på hur man skall gå till väga, kanske fortsätta som förut, satsa på en utbyggnad eller helt enkelt få i konkurs. Om kommunen går i borgen för leasingavtalet är ännu väldigt osäkert och man har nu även tagit kontakt med Lidköpings kommun då det är många från Lidköpingsområdet som brukar åka i backen.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -