««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001204
Julbord på Gästgivaregård

Så var det då åter dags för att frossa i läckerheterna på årets julbord, och redan i slutet av november så startar många restauranger och gästgiverier med julborden, och med tanke på att de flesta sittningar blir fullbokade kan man förstå att detta är en av årets största inkomstkällor för dessa etablissemang.

Vill man äta sitt julbord i gemytlig och historisk miljö, och trots vädret få lite julstämning på köpet kan man med fördel söka sig till den anrika Gästgivaregården i Forshem. När man träder in i lokalen möts man av julens alla dofter som kommer från köksregionerna, och det julpyntade Gästgiveriet inbjuder verkligen besökaren att under trevliga former intaga sin julmat.

Med tallriken i hand skådar man ut över de dignande faten på det traditionella julbordet, här fattas inget. Och här i Forshem lägger man stor vikt att det skall vara hemlagad mat av lokala råvaror från jägare, fiskare och lokala odlare, som ställs fram på julbordet, både vilt och insjöfisk med rätter som rostbiff av älg, timjansgravad dovhjortsfilé, gäddpaté, löjrom och flera olika laxfat. Allt för att vara till njutning för både öga och mun.

I år är det lite av ett jubileum på Gästgivaregården i Forshem, det är nämligen det tionde året som Stefan "Pingis" Johansson utspisar hungriga gäster med sitt traditionella och väldigt uppskattade julbord. Och det finns flera varianter att välja på, Gourmetjulbord med allt från löjrom till kokta vaktelägg, Familjejulbord som är det traditionella julbordet, samt ett Lunchjulbord för den som vill äta på dagen (onsdag-fredag).

Med magen full av läcker julmat lämnar vi Gästgivaregården i Forshem bakom oss, en stund fick vi känna av julens dofter och stämning, i en historisk miljö som troligen har anor ända sedan medeltiden.

 

Stefan Jarl har spelat in en dokumentärfilm och just Gästgivaregården i Forshem, den kommer att visas i TV till påsk.

Titta gärna in på Gästgivaregårdens egen hemsida home.swipnet.se/forshems-inn

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -