««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001204
Julmarknad i Götene

I likhet med fjolårets julmarknad så var det även i år svårt att få någon julstämning att infinna sig. Avsaknaden av snö och med temperatur runt åtta grader är det inte så lätt att få associationer till tomtar och jul, inte ens de små tycktes ha så värst mycket jul i blicken.

Men trots detta så var det fullt av folk på torget, och senare när den traditionsenliga tomteparaden drog varv efter varv på Götenes gator, så kantades dessa av mängder av Götenebor och andra ditresta från kommunen och kanske även en och annan utifrån.

På eftermiddagen pågick diverse aktiviteter på torget, Luciakandidaterna presenterades en sista gång innan kröningen, det var även sista dagen att rösta på dom. Underhållning, försäljning av korv, glögg, karameller, julklappar och kaffe med dopp mm var något som man under eftermiddagen kunde ägna sig åt.

Efter tomteparaden hölls det dragning på diverse lotterier. Man kunde även passa på att titta in i de affärer som för dagen hade öppnat sina portar, särskilt leksaksaffären hade lockat till sig åtskilliga besökare, barnen passade säkert på att förevisa för sin föräldrar samt mor- och farföräldrar vad som står högst på årets önskelista.

I stort var det en julmarknad och tomteparad som vi nu är vana att den ser ut i Götene, inga större överraskningar men det verkar inte som det skulle vara nödvändigt då det var fullproppat med folk över allt, som det brukar vara år efter år, alla var säkert nöjda med dagen när det åkte hemåt i det stilla duggregn som turligt nog inte startade förrän allt var tillända.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -