««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001125
Ljusutsmyckning i Lidköping

Någon gång i början av december kommer Torgbron i Lidköping att lysas upp av en påkostad belysning. Brovalvet kommer att belysas med växelvis mjukt och kallt ljus som speglas i vattnet bropelarna skall lysas upp av strålkastare som byggs in i gångbanan.

Brosidorna får en diffus belysning och de fyra stora stenlyktstolparna kommer att få en egen speciell belysning.

Några av de bästa i landet inom detta område har stått för ritningarna.

Planer finns även på att förse träbryggorna i inre hamnen med en list av blått ljus som leds via fiberoptik, som skall ge en fin effekt när det avspeglar sig i vattnet. Denna installation får man dock vänta med då Vänerns höga vattenstånd omöjliggör uppsättandet.

Till sommaren så sätter man upp ett konstverk i hamnen som skall dra blickarna till sig, utseendemässigt kommer det att likna ett antal vita segel, med master av svart stål och seglen av trä, konstverket kommer även att ha vimplar i toppen.

Dessa påkostade utsmyckningsåtgärder kommer att på ett högst påtagligt sätt att förändra gatubilden i innerstaden under dygnets mörka timmar, samtidigt som de kommer att ge liv åt den nu så livlösa inre hamnen. Kanske är detta en liten kompensation för att bron inte kommer att öppnas och släppa in båtarna i hamnbasängen.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -