««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001122
Hiphop fest på musikhuset

Nu på fredag (24/11) är det dags för årets enda hiphop på fest på musikhuset. Detta arrangemang kommer även att vara det sista som Kulturmuren genomför på musikhuset, då ABF lägger ner verksamheten där vid årsskiftet. Kulturmuren kommer dock inte att lägga sig ner och dö för det utan kommer under våren att flytta runt arrangemangen till en del andra lokaler för att även fortsättningsvis förgylla musiklivet i Lidköping.

Lidköpings lokala hiphop hjältar, MOTVIND, som under året gjort ett antal uppskattade spelningar på bl. a. EFS och nätverket kommer att vara första band ut på fredagens hiphop fest.

Att skivaktuelle TIMBUKTU, kommer att lira blev klart så sent som förra veckan men det lär väl inte vara någon som klagar när det tillkommer en akt som spelas på P3 dagligen. Timbuktu anses av flertalet hip hop initierade vara en av de bästa MC's den svenska hiphop-scenen har att erbjuda. Efter att ha turnerat Sverige runt med Thomas Rusiak och Petter har Timbuktu spenderat sommaren i en studio i Stockholm med att färdigställa sitt soloalbum "T2:Kontrakultur" på vilket han visar hur obehindrat han bemästrar både det engelska och det svenska språket.

LOOPTROOP har sedan de bildades i Västerås –92 varit en av pionjärerna inom den svenska hiphop rörelsen och visat hur långt man komma även utan backup från stora skivbolag etc. Genom att släppa och distribuera sina egna plattor kombinerat med ett flitigt spelande på clubar har looptroop blivit ett namn långt utanför Sveriges gränser.

Anders Swedin

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -