««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001122
Förgänglig eldkonst i "Brottet"

En mycket spektakulär konstform kommer att kunna beses i Cementas gamla stenbrott utanför Hällekis, lördagen den 25 november.

Då arrangeras nämligen för första gången i Västsverige "Nordiska mästerskapen i Eldskulpturer". Åtta lag med vardera fyra personer kommer att deltaga i tävlingen, fem av lagen är svenska. Flera lag var anmälda men kan av olika skäl inte komma till tävlingen.

Lagen kommer att på begränsad tid och med förutbestämt material, bygga var sin eldskulptur, denna antänds senare och bedöms av en jury.

Allmänheten får komma och titta på när lagen bygger sina figurer under förmiddagen, om det finns intresse för detta. Innan själva eldningen startar så står andra begivenheter på programmet.

Scouterna kommer att deltaga och visa upp delar av sin verksamhet, räddningstjänsten kommer att demonstrera säkerhetsutrustning, Fyrverkeriexperterna från Holmestad kommer att på ett för tillfället passande sätt stå för invigningen. Sång och dans med eld som gemensam nämnare kommer att framföras av Esplanadteatern från Lidköping.

Ett serveringstält kommer att sättas upp där man kan få sig något till livs innan mörkret faller på och den första eldskulpturen antänds vid femtiden på eftermiddagen.

Även om det skulle komma flera tusen personer till detta lite annorlunda evenemang, så kommer dom inte att behöva trängas i den enorma teater som stenbrottet utgör. Att tillställningen sen är helt gratis medför säkert att ännu fler åskådare kommer för att titta på de brinnande skulpturerna i den mörka november kvällen.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -