««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001113
Strömma köper Göta Kanal

Rederiet Strömma har enligt TT köpt Rederi AB Göta Kanal av ägaren Britmari Brax. Göta Kanal som är ett av Sveriges äldsta turistföretag omsätter 18 miljoner kronor om året genom kanalbåtarna Diana, Wilhelm Tham och Juno.

Strömma Turism & Sjöfart AB är namnet på den företagsgrupp som har sina rötter i Östersjörederiet Bore Lines AB och skärgårdsrederiet Ångfartygs AB Strömma Kanal. Med åren har verksamheten utökats till att alltmer komma att handla om upplevelseinriktade aktiviteter. Under 1990-talet bolaget expanderat såväl via egen kraft som genom en rad förvärv. Från 1999 bedrivs all verksamhet i ett enda bolag, Strömma AB, dock fortsätter man att profilera de enskilda varumärken gruppen består av.

Britmari Brax är dotter till Thunbolagets färgstarke grundare Helge Kjällsson i Lidköping som trots hög ålder fortfarande är aktiv inte enbart inom sjöfarten utan även i fastighetsbranschen.

Det finns planer på att låta Göta kanalbåtarna angöra Hällekis på de populära kryssningarna med främst utländska turister ombord mellan Stockholm och Göteborg.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -