««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001111
Regionspengar till turismen

Turistnäringen är viktig för Västra Götalands regionen och när Regionutvecklingsnämnden nyligen gick igenom nästa års budget beslutades det att man skall satsa 31 miljoner kronor under år 2001 för att locka besökare till regionen.

Dessa pengar går till Västsvenska Turistrådet som skall ta hjälp av olika organisationer, företag och andra för att försöka intressera turisterna för Västra Götaladsregionens alla sevärdheter, evenemang och upplevelser i ännu större utsträckning än vad som görs i dag.

Jan Guillous böcker om tempelriddaren Arn, med stark förankring i regionen, har redan bidragit till ett ökat turistflöde, detta är säkert något man kommer att spinna vidare på även nästa turistsäsong.

Sen har vi ju också EU-projektet "Big Lake", där Vänerområdet skall utgöra ett referensobjekt för andra stora sjöar runt om i Europa när det gäller att främja och utveckla turistnäringen i området.

I Lidköpings och Kinnekulle området pågår detta projekt sen en tid tillbaka, och framöver kommer vi att få ta del av några intressanta och nydanande lösningar som kommer att bli till nytta för turisterna i området, ett av dessa kan vi komma att bli bland de första att få testa.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -