««  Tillbaka till ettan     ««  Till nyhetesarkivet  

001110
Elos blir finmekanisk enhet

Verkstadsbolaget Westergyllen med säte i Götene har beslutat lägga samman Industri AB Elos i Timmersdala, Töreboda Finmekaniska AB och Precisionsmekanik i Årjäng AB till en ny finmekanisk enhet. Bolaget - Elos AB - kommer att verka inom tre affärsområden - Elos Medical, Elos Telekom och Elos Parts - och beräknas omsätta cirka 100 mkr under år 2000.

Genom sammanslagningen läggs grunden för en stark expansion inom främst tillväxtområdena Medical och Telecom, där företaget sedan tidigare är etablerat.

Göran Brorsson, koncernchef för Westergyllen, säger följande i ett pressmeddelande:
-Samordningen ger verksamheten en storlek och styrka som gör att den i ökad omfattning kan fokusera på utvalda kundgrupper. Likaså kommer Elos AB att tillgodose de krav som många kunder idag ställer på att man som leverantör ska ha kunskap och kapacitet att ta ett större åtagande.

VD för Elos AB samt affärsområdeschef för Medical är Kjell-Erik Johansson som delar koncernledningens uppfattning att expansionsmöjligheterna är goda.
-Inom Medical-segmentet gör vi bedömningen att omsättningen bör kunna öka med cirka 20 procent per år under den kommande treårsperioden. Vi ser en liknande tillväxtpotential inom Telekom-segmentet, säger han.

I det nya Elos AB är administration och produktion gemensamma resurser. Produktion kommer att ske i Timmersdala, Töreboda och Årjäng.
- Genom ett rationellt utnyttjande av våra samlade produktionsresurser och kompetenser kommer vi att kunna öka vår kapacitet och effektivitet. Likaså stärks säkerheten för våra kunder, då vi förfogar över tre produktionsenheter, säger Kjell-Erik Johansson.

 

 

 

 

 

  hällekiskuriren.nu - Lokaltidning för Hällekis och Kinnekullebygden -